Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SIMON SPANG-HANSSEN & GRUPO

«Caminho da Lua»
GATEWAY ALCD010

Den danske saksofonisten Simon Spang-Hanssen husker mange fra samarbeid med pianisten Jan Kaspersen for en del år siden. Men de senere årene har han gått sine egne veier, og i 2016 kom han med platen «Back To Earth» med gruppen Café Central (anmeldt på salt-peanuts.eu: https://salt-peanuts.eu/record/simon-spang-hanssen-cafe-central/ i oktober i fjor).
Det er et litt annet band han omgir seg med denne gangen, og retningsmessig må vi over Atlanteren og til Sør-Amerika.

Spang-Hanssen står ansvarlig for de fleste av de 12 låtene, men han har også med Jobims «Eu Te Amo», Xaviers «Agua De Côco» og Queiroz sin «Esperanca», og han fremfører det hele sammen med fløytisten Mariane Bitran, pianisten og keyboardisten Ricardo Fiúza, bassisten Enéias Xavier og trommeslageren André Limäo Queiroz. Selv trakterer Spang-Hanssen sopran- alt og tenorsaksofon.

Musikken er innspilt både i The Village i København og i Belo Horizonte i Brasil, så her er kulturforbrødringen fullkommen. En av komposisjonene, «Hermetics» er tilegnet den brasilianske pianisten og bandlederen Hermeto Pascoal, og det er tydelig at mye av musikken på platen har tatt inspirasjon fra den musikken Pascoal har vært foregangsperson for i Brasil i flere tiår. Men det som ble oppfattet som kreativ galskap hos Pascoal, er dessverre altfor mye fraværende på denne innspillingen. Musikken blir rett og slett for snill, til at jeg «får tenning» av den.

Musikerne spiller helt ok hele veien, men det blir noe litt «hverdagslig» over det hele som jeg ikke synes passer. Jeg er klar over at all musikken som «kommer fra» Brasil ikke hele tiden trenger å være strandfest og halloj, men her blir det rett og slett for slapt i svingene.

Jan Granlie

Mariane Bitran (fl), Simon Spang-Hanssen (ss, as, ts), Ricardo Fiúza (p, keys), Enéias Xavier (b), André Limão Queiroz (dr), Magno Alexandre (g på 6, 10, 12)

Skriv et svar