Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SIRIL MALMEDAL HAUGE & JACOB YOUNG

«Last Things»
OSLO SESSION RECORDINGS OSR003

Vokalisten Siril Malmedal Hauge, har de senere årene stått fram som en av de mest populære, unge vokalistene i Norge (og der er det fryktelig mange å ta av!). Gitaristen Jacob Young, har lenger fartstid i bransjen, og ble vel for alvor kjent for det store publikum etter platen «Where Flamingos Fly» i duo med Karin Krog, selv om han før det hadde gjort flere plater i eget navn. I de siste årene har han vært på ECM-etiketten, men, så vidt jeg forstår, har han nå startet sitt eget selskap, Oslo Session Recordings, hvor denne utgivelsen er den tredje produksjonen.

Vi får 10 låter på duo, noe skrevet av Young, en av Bendik Hofseth, og resten mer eller mindre kjente standarder innenfor popen (Lennon/McCartneys «I Will»), rocken (Jimi Hendrix’ «Little Wing» og jazzen.

Jeg har fulgt Jacob Young i en del år nå, og jeg må si at jeg liker hans spill best i et format som dette, hvor han kun har som oppgave å samarbeide med en vokalist. For han er en god kompgitarist, særlig når han trakterer den akustiske gitaren. Og Malmedal Hauge er en vokalist som fortjener all den oppmerksomheten hun har fått, særlig det siste året. Hun har en relativt lys stemme, som nesten kan virke litt ungpikeaktig, men uten at hun faller for fristelsen å legge seg på den mer populære «knirkepopen». Hun er utvilsomt en dedikert jazzsangerinne, som takler både pop-, rock- og jazzsjangeren på strak arm.

Like sikker på det vokale er jeg derimot ikke til Youngs lille bidrag i hans egen «Last Things», selv om det kan virke sjarmerende, så blir han aldri noen Tom Waits. Så da Malmedal Hauge overtar løfter låta seg betydelig.

Å gjøre Fran Landesman og Tommy Wolfs «The Ballad of The Sad Young Men» som norsk vokalist i duoformat, er risky business så det holder. For nesten alle nordmenn husker fremdeles Radka Toneffs flotte versjon av denne låta på duoplata med Steve Dobrogosz med tittelen «Fairytales». Og selv om Malmedal Hauge og Young ikke når opptil ankelen på Toneffs versjon, så fungerer den helt ok. Og når den er med som bonusspor, så er det vel helt ok.

Siri Malmedal Hauge og Jacob Young har lmed «Last Things» laget en fin og neddempet plate, hvor vokalen og gitaren fungerer godt sammen, og jeg må innrømme at jeg overraskes over modenheten i den enkle fraseringen til vokalisten, som fungerer godt sammen med Youngs komp.

Jan Granlie

Siril Malmedal Hauge (v), Jacob Young (g, gbjo, guitalele, mand, v)

Skriv et svar