Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SO LONG SEVEN

«only elephants know her name»
SO LONG SEVEN, SLS003

So Long Seven er et canadisk band som fremfører en deilig blanding av jazz, klassisk, blues, folkemusikk og musikk fra hele verden. Plassert i den rytmiske lommen til den anerkjente tabla-spilleren Ravi Naimpally, skaper gitaristen Neil Hendry, fiolinisten William Lamoureux og banjoisten Tim Posgate et lydrom nesten uten grenser. Kvartetten inneholder en rekke globale tradisjoner – fra India, Europa, Afrika og Amerika – og bygger en unik og sammenhengende kulturell bro.

De har spilt på Canadas globale musikkarena, Small World Music, og spiller jevnlig konserter på klubber over hele landet. Fra en turné på Vancouver Island, til konserter på Victoria Jazz Festival og Ontario’s Hillside Music Festival og Sunfest, er bandet en attraksjon. Gruppen har også spilt internasjonalt, med flere konserter over hele Europa.

På So Long Sevens siste innspilling, only elephants know her name får vi en deilig «lapskaus» av forskjellige typer musikk, som kan kobles tett på en slags interansjonal folkemusikk, og de fire medlemmene, kombinerer gitarer, banjo og fiolin med tabla, dumbek, udu og annen perkusjon på en fremragende måte. I tillegg har de med vokalisten Samidha Joglekar på en låt, samt noen strykere på fire av låtene.

For en del år siden hørte jeg mye på det kanadiske bandet La Bottine Souriante, som serverte folkemusikk fra Canada (og fjellstroka innaførr) på en ytterst fascinerende måte. Og noe sier meg at So Long Seven har tatt opp arven etter dette bandet, selv om de ikke er like løsslupne som de var/er. Men det er et nært slektskap mellom de to banda som gjør at dette blir et slags gledelig «gjenhør».

De fire musikerne i bandet er utmerkede utøvere, og det swinger upåklagelig gjennom alle de åtte, svært varierte sporene. Og å kombinere folkemusikken fra mange deler av verden med jazz, pop, blues og klassisk musikk slik de gjør på denne platen, gjør meg, som lytter glad og bringer meg i svært godt humør. For dette er musikk som skaper gode vibrasjoner og glede i heimen.

Virkelig noe for jazzfestivaler som også holder på med folkemusikk (hint, hint, Vossa Jazz).

Jan Granlie

Neil Hendry (g, bg), Tim Posgate (bjo), William Lamoureux (vio, viola, g, b), Ravi Naipally (tabla, dumbek, udu, perc), Samidha Joglekar (v), Andrew Jin-Kyo Chung (vio), Brenna Hardy-Kavanagh (viola), Jilliam Saurteig (c)

Skriv et svar