Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SPIN MARVEL

«Infolding»
RARENOISERECORDS RNR049

Det britisk / norske bandet Spin Marvel, har gjort en plate sammen tidligere, som jeg husker fikk litt blandede anmeldelser. I 2015 kom det ut en ny plate med bandet, på Rare Noise Records, og hvorfor den ikke har funnet veien til vår postkasse tidligere, får andre svare på. Det kan ha noe med at selskapet først nylig fikk distribusjon av katalogen sin i blant annet Norge.

Men uansett. Nå er den her, og vi får høre trommeslageren Martin France, elektronikeren Terje Evensen, bassisten Tim Herries, trompeteren Nils Petter Molvær og på et spor, trommeslageren Emre Ramazanoglu. Fem sport, som alle er holdt innenfor bandets skriverier, og som alle preges en del av at den norske trompeteren Nils Petter Molvær er med.

For mange år siden var Molvær med på åpne opp verden for den norske jazzen med sin innspilling, «Khmer». Etter det tok det helt av for norske band, som spilte musikk i grenselandet mellom freejazz, moderne rock og jazz. Og Molvær har helt siden da vært en foregangsmann innenfor den norske jazzens utvikling. Den andre nordmannen i dette prosjektet, Terje Evensen, har tilhold på de britiske øyer, og spiller ofte med denne gjengen av engelskmenn.

På deres nye plate, synes det det låter mye mer forfriskende enn på deres forrige. Det virker som de nå har funnet fram til det stedet i musikken de har lyst til å oppholde seg, og Molvær har blitt en mye mer integrert del av det hele.

For det er uten tvil han som er hovedgrunnen til at dette er blitt en fin innspilling. Hans tone passer perfekt inn i denne sammenhengen, og jeg har en mistanke om at dette hadde blitt noe helt annet hvis han ikke hadde vært med å sette sitt tydelige preg på musikken.

I tillegg synes jeg han her er mye mer tilbake til «Khmer» enn vi har hørt de senere årene, noe jeg setter stor pris på.

Jan Granlie

Martin France (dr), Terje Evensen (elec), Tim Harries (b), Nils Petter Molvær (tp), Emre Ramazanoglu (dr)

Skriv et svar