Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STACEY KENT

«Tenderly»
OKEH 88875156762

Den amerikanske vokalisten Stacey Kent startet sin profesjonelle karriere som jazzmusiker i 1990, etter at hun hadde flyttet til England og slått seg sammen med saksofonisten Jim Tomlinson. Hun debuterte med egen plate i 1997 («Close Your Eyes»), og etter det har hun vært et relativt stort navn på den internasjonale jazzhimmelen.

På sin seneste langspiller, har hun med gemalen Tomlinson på tenorsaksofon og altfløyte, Roberto Menescal på gitar og Jeremy Brown på bass.

Vi får servert 12 sobre og tilbakelente viser, som gir god plass til Kents behagelige stemme.

Mange anmeldere har savnet at Kent skulle gjøre et album med amerikanske standardlåter igjen, og med «Tenderly» har gjengen med kritikere endelig fått viljen sin. Vi får låter som «Only Trust Your Heart», «Tangerine», «The Very Thought Of You», «Embracable You», «There Will Never Be Another You», «Tenderly», «That’s All» og «If I Had You» pluss noen flere. Alle servert i et slags Stan Getz/Astrud Gilberto-landskap, det vil si med ene foten i det brasilianske og den andre i USA, uten at det blir bossa novaer og lignende. Det er mer måten det hele blir fremført på som leder tankene til Getz/Gilberto.

Hele veien er dette ytterst vakkert gjort. Kent synger på en sofistikert og avslappet måte, mens gitaristen Menescal overbeviser med strålende kompgitar. Brown er akkurat der han skal være med stoisk ro i bass-spillet og Tomlinson høres nesten ut som Stan Getz i sine fine kommentarer og soloer.

I det hele tatt er «Tenderly» blitt en ytterst behagelig plate som går inn blant de beste hun har gjort til nå.

Jan Granlie

Stacey Kent (v), Jim Tomlinson (ts, afl), Roberto Menescal (g), Jeremy Brown (b)

Skriv et svar