Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STARLITE MOTEL

«Awosting Falls»
CLEAN FEED CF364CD

Det portugisiske selskapet Clean Feed har hatt en tendens til å se mot Norge, når de skal utgi nordisk musikk. Denne gangen møter vi et stjernelag innenfor den moderne, eksperimentelle sjangeren, hvor nordmenn møter en amerikaner proppfull av energi.

Det norske «hold» er i toppskiktet, og består av Kristoffer Berre Alberts på alt- og tenorsaksofon, Ingebrigt Håker Flaten på bass og Gard Nilssen på trommer.

Amerikaneren i «holdet» er organisten Jamie Saft. Vi har hørt han med John Zorn i flere sammenhenger, og han har også spilt med Cyro Baptista, Dave Douglas, Bobby Previte, Wadada Leo Smith, Streve Swallow, Greg Cohen og Larry Grenadier, for å nevne noen.

På «Awosting Falls» får vi sju fritt improviserte strekk, som skiller seg en del ut fra mange andre slike prosjekter. Mest på grunn av Safts saftige (for et dårlig ordspill!) orgelspill, som er strålende. Alberts leverer også strålende saksofonspill, der han slipper til, som i tredjesporet «The Art Of Silence», hvor han leverer en av de tøffeste saksofonsoloene jeg har hørt på lang tid, mens lokomotivet Håker Flaten og Nilssen sørger for at det ikke blir ørens lyd å få. Men ikke hele tiden. På «The Art Of Silence», som er platas absolutte høydepunkt, får vi bevis på hvilken strålende trommeslager Gard Nilssen er. Fantastisk spill!

Innspillingen er blitt svært rocka, og det høres ut som alle fire hadde en fin tid i Potterville Studio, NY, i desember 2014. For selv om musikken for mange kan virke dyster og i overkant heavy (det er jo jazz dette her), så er den på mange måter vennligsinnet i alt bråket.

Vi kjenner jo Håker Flaten fra en rekke plater og konserter med The Thing, og sammen med Starlite Motel synes jeg han er med på å utvide The Thing-konseptet. Hør for eksempel på «The Price Of The Face Of The Bull», hvor både Mats Gustafsson og Paal Nilssen-Love lurer i kulissene.

Nok en plate som du ikke skal bry deg om at naboen dunker i vegger, gulv og tak. Dette er musikk som skal nytes høyt og fritt, for å få med alle detaljene i spillet, og for at musikk som dette skal spilles høyt.

Jan Granlie

Kristoffer Berre Alberts (as, ts), Jamie Saft (org, whitehall, hammond, moog, lapsteelg), Ingebrigt Håker Flaten (b), Gard Nilssen (dr, perc, elec)

Skriv et svar