Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STEEN RASMUSSEN QUINTETO FEAT. PAULO BRAGA

«Presenca»
STUNT RECORDS STUCD 15092

Den danske pianisten og vokalisten Steen Rasmussen har tydeligvis en forkjærlighet for den brasilianske musikken, noe som passer ekstra godt i disse dager, hvor vi alle går og venter på våren og sommeren.

På sin nyeste innspilling har han samlet sitt quinteto, sammen med trommeslageren Paulo Braga og en gjeng gjestemusikere av høy klasse.

Det starter flott med «Parangolé» av Leo Minax og Ronaldo Bastos, hvor Minax gjør en fin vokalinnsats. Men det er trombonisten Lis Wessberg vi merker oss best i starten. Hun har en nydelig tone i hornet som passer perfekt inn i den brasilianske musikken.

Derfra går man over i Steen Rasmussens egne «Melankolia», og selv om dette er melankolsk strømmer det sol og sommer ut fra høøtalerne.

Og slik fortsetter det med låter gjort av Rasmussen og andre av vokalisten og gitaristen Leo Minax.

Når jeg hører på musikken minner det ikke så rent lite om det spanske (?) bandet Augustin Pereira Lucena Group som herjet på, i alle fall norske jazzklubber på slutten av 70-tallet, begynnelsen av 80-tallet. Med unntak av at Pereira aldri hadde med en såpass habil trombonist som Rasmussen har her.

De fleste låtene er i mellomtempo, men et hederlig unntak er den fine «Haja Coracâo» hvor det ruller fint framover med fin vokal og fin perkusjon. Hederlig innsats er det også fra de innleide gjestene, bl.a. vokalisten Josefine Cronholm i tittelsporet.

En hyggelig sommerplate som kaller på fargede drinker med paraply og litt flere varmegrader enn de vi i Norden har fått ha gleden av til nå.

Jan Granlie

Leo Minax (v, g), Lis Wessberg (tb, v), Fredrik Damsgaard (b), Jacob Andersen (perc), Steen Rasmussen (p, keys, v), Josefine Cronholm (v) Afonso Correa (perc), Jonas Krag (g, pedal steel), Christina Von Bülow (fl), Joyce Moreno (v)

Skriv et svar