Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STEIN URHEIM & MARI KVIEN BRUNVOLL

«For Individualists Facing The Terror Of Cosmic Loneliness»
JAZZLAND 6 02547-44358 8

Da vokalisten Mari Kvien Brunvoll (jada, hun er søsteren til Ane Brun!) dukket opp på jazzscenen i Bergen, ble hun den nye «snakkisen». Det gikk gjetord om henne over hele Norge, og alle ville ha henne på klubbprogrammet. Den gangen satt hun alene, i lotusstilling på scenen kun med stemme og en masse elektroniske «dippedutter» som eneste hjelpemiddel. Mange ville at hun skulle gå sporenstreks i studio for å gjøre album, men heldigvis så ventet hun til hun følte seg moden nok.

Hun fikk talentprisen ved Nattjazz i Bergen i 2009 og fikk Vossa Jazz-prisen i 2011, og hun reiste en periode rundt på en rekke festivaler i Europa med sitt soloshow.

Men klar for platemarkedet følte hun seg ikke før hun traff gitarist og multiinstrumentalist Stein Urheim. Hun debuterte med Urheim på samleplaten «Valgets kvaler» i 2011, og deres virkelige debut kom i 2013, med «Daydream Community», en EP på Jazzland.

Og nå foreligger deres første hele langspiller, selvsagt på Jazzland. Her møter vi de to i et svært rolig og utforskende miljø, hvor Brunvoll synger, samtidig som hun trakterer loope, kazoo, zither, perkusjon, lekepiano og trommemaskin. Urheims hovedansvar er gitaren, men i tillegg synger han, og spiller bass, fløyter, bouzouki, tamboura, perkusjon, effekter og looper. I tillegg har de med Jørgen Træen på synther og programmering.

Ni låter de har gjort hver for seg eller sammen, og alt i en eksperimenterende pop-verden, som hele veien er fascinerende.

Den musikken de lager, kunne godt vært gjort på selskapet Les Disques du Crépuscule eller Crammed Disc på 80-tallet, med band som Anna Domino, The Durutti Column og Tuxedomoon, men aller mest minner de om duoen Everything But The Girl med Tracey Thorn og Ben Watt.

Men aller mest minner de om seg selv. De to lager ytterst gjennomsiktig og flott musikk, som passer perfekt en sval sommerkveld hvor man har fått varmen i kroppen, og sitter på en strand mens sola går ned og man har et ørlite glass rødt i glasset.

Fine komposisjoner, flott stemme og nydelige arrangementer.

Jan Granlie

Mari Kvien Brunvoll (v, eff, loop, kazoo, kalimba, zither, perc, p, dr.machine), Stein Urheim (g, v, b, fl, bouzouki, tambura, perc, eff, loop), Jørgen Træen (synth, mellotron sample, prog)

Skriv et svar