Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

STEINAR AADNEKVAM

«Freedom Tree»
LOSEN RECORDS LOS 137-2

Gitaristen Steinar Aadnekvam er egentlig norsk, men har vært bosatt mesteparten av sitt liv i Sverige, med noen avstikkere til Brasil, de senere årene. Hans mange opphold i Brasil har gjort han til en racer på å tolke den lokale musikktradisjonene i landet, noe vi får gode eksempler på her.

Alle låtene er komponert av Aadnekvam, med unntak av Pixinguinhas «Agradecendo», og all musikken ligger trygt og godt innenfor den brasilianske rytmiske musikktradisjonen.

Aadnekvam er en «kløpper» på den akustiske gitaren, og av og til føler jeg at det blir litt for å fram hvor teknisk flink han er, når han virkelig lar fingrene løpe over gripebrettet. Men samtidig savner jeg også mer av gitarspillet. Av og til blir det litt for mange kokker som skal ha et ord med i laget. I stedet for at vi virkelig får høre at Aadnekvam er en gnistrende god gitarist, forsvinner han ofte litt i piano, fløyter, strykere og perkusjon.

Dessuten har jeg litt problemer med hovedvokalisten Gustav Orphée Noah, som jeg synes blir litt for teatralsk i uttrykket.

Noen vil sikkert synes at jeg er fryktelig negativ her nå. Men jeg synes prosjektet bare er delvis vellykket. Mest på grunn av de innvendingene jeg allerede har nevnt. For mange musikere er nok hovedproblemet. Men pluss skal gå til fiolinisten Santiago Jimenez Borges som leverer en solo som nesten er verdt hele innspillingen på femtesporet «Agradecendo». Her brøyter også Aadnekvam seg fram og leverer en strålende gitarsolo! Neste gang håper jeg på et mer nedstrippa uttrykk, slik at Aadnekvams glimrende gitarspill kommer bedre til sin rett.

Jan Granlie

Steinar Aadnekvam (g, v, whist), Jonatan Guzman (p), Patric Thorman (b), Deodato Siquir (dr, perc, v), Peter Fredman (fl), Gustav Orphée Noah (v, whist), Santiago Jimenez Borges (vio), Mattias Ståhl (vib), Cecilia Linné (c)

Skriv et svar