Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

SVIN

«Svin»
PONYREC

Når man kaller bandet sitt for Svin, så er det åpenbart at det ikke er snakk om «smooth jazz» eller en samling standardlåter vi får høre. Selv kaller bandet musikken for menigmands-avant garde, og fortsetter med å si at bandet «udgør en utøjlet enhed på en mission for at skabe større genremæssig diversitet i en verden hvor musikindustriens kasseapparat sætter den brededagsorden». Hva har man pressemeldinger til, spør vi, i det førstelåta «Maharaja» racer av gårde.

Bandet har eksistert siden 2008, og debuten kom med «Heimat» i 2011. Etter den utgivelsen har bandet fått en viss oppmerksomhet på forskjellige typer musikkscener både i Danmark og utenlands.

På «Svin» får vi servert seks låter med titler som «Arktis», «Fuck John», «Satan» og «Fede piger», noe som heller ikke gjør at vi setter oss rolig ned for å virkelig nyte noen smukke balader. Og det er helt flott! Jeg liker at musikere utfordrer oss som lyttere. Musikken er vekslende, anarkistisk hardtslående rock til noe som høres ut som en svært ung sjel prøver å spille baryton til gitarkomp på låta «Alt».

Men stort sett går dette i raskt tempo med høy aggressivitet og en temmelig anarkistisk tilnærming.

Men uansett hvor rølpete det er, så er det ytterst sjarmerende. Musikerne kan sitt fag, og selv om det høres sint ut, så hører man at musikerne koser seg med det man lager.

Dette er utvilsomt musikk jeg mer enn gjerne kunne ha hørt live, for med mange innspill og morsomme vrier i all galskapen, så må denne musikken være en fryd å oppleve i en trang kjellerklubb med masse mennesker.

Så vidt jeg vet, så er svinet et av de få dyrene som ikke svetter ut gjennom huden. Det tviler jeg på etter å ha hørt denne platen. For får ikke disse musikerne svettet ut mens de spiller, så ville de ha eksplodert!

En morsom, interessant og spennende utgivelse. Favorittspor? Definitivt sistesporet «Fede piger», den har, som de «Fede piger» i virkeligheten – det meste!

Jan Granlie

Lars Bech Pilgaard (g), Henrik Pultz Melbye (ts, cl), Magnus Bak (bmarsj-baryton), Thomas Eiler (dr)

One Response to “SVIN”

  1. Reviews | SVIN

    […] Peanuts*: http://salt-peanuts.eu/record/svin/ (in […]

    Svar

Skriv et svar