Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TARA DAVIDSON

«Duets»
ADDO RECORDS AJR026

Den kanadiske alt- og sopransaksofonisten Tara Davidson er ute med sin fjerde utgivelse i eget navn siden 2003. I tillegg har hun gitt ut en plate sammen med trombonisten William Cairn under bandnavnet Cairn Willams, og deltatt på mer enn 20 innspillinger med andre artister. I 2007 vant hun den kanadiske musikkprisen, Juno, for beste tradisjonelle jazzalbum for plata «Code Breaker» som kom året før, og Cairn Williams-plata «9» ble også nominert etter at den kom ut.

«Duets» ble laget etter at Davidson spurte seg selv hva hun synes var det morsomste hun viste som musiker. Svaret var å spille duetter, og duett-partnerne ble plukket ut etter nok en spørsmålsrunde med seg selv om hvem hun da ville spille duetter med. En av dem, tenorsaksofonisten Mike Murley var Davidsons første saksofonlærer da hun var 15 år. De andre har Davidson spilt enten mye eller bare litt med i løpet av de siste drøyt 15 årene. Davidsen selv står bak snaut halvparten av de 13 komposisjonene, mens David Baird har to låter med, resten en hver.

Plata er blitt svært variert, noe som skyldes mange ulike duettpartnere. Det er også stort sprik i tempo og hvor melodiøse de 13 stykkene er. Selv om jeg ikke synes at alt er like spennende, er det også mange høydepunkter, der Davidsons to komposisjoner «For Glenda» sammen med Lailia Biali og «The Halcyonian Years» med Andrew Downing er mine to favoritter.

Roy Ervin Solstad

Tara Davidson (ss, as), Mike Murley (ts), Trevor Hogg (ts), Andrew Downing (bass, cello), Lailia Biali (p), David Braid (p) og David Occhipinti (g)

Skriv et svar