Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TERESE LIEN EVENSTAD

«Movement»
BERTHOLD-RECORDS

Den norske fiolinisten Terese Lien Evenstad, har valgt å bosette seg i Sverige. Og ut av dette oppholdet er det, til nå, kommet to plater. Den første, Perceptive kom på Jotun Records i 2020, en plate som fikk utmerket omtale på salt peanuts* og i flere andre medier. Nå er hun ute med oppfølgeren, med et litt annet band enn på den forrige, og med mer «trøkk» i låtene, etter min mening. Her har hun med klarinettisten Alexander Ivarsson, pianisten Britta Virves, bassisten Arvid Julander, trommeslageren Peter Danemo (de to siste var også med på den forrige «runden»).

Vi får 10 utmerkede låter skrevet av Lien Evenstad, hvor hun har fått hjelp av Ivarsson innimellom. Og de starter «frekt og ffreidig» med den drivende «Tailwind». Og derfra og til de avslutter med «Glade» er det strålende musikk i et litt mer moderne og «rocka» landskap vi får fra Østerdølen Lien Evenstad enn vi husker fra forrige «slipp». Og en av grunnene tror jeg er 2det drivende spillet til Danamo (jeg kan nesten ikke huske å ha hørt han såpass framåp som her tidligere) og klarinettspillet til Ivarsson.

Ellers har fiolinspillet til Lien Evenstad utviklet seg i en mer «drivende» retning siden sist. I tillegg synes jeg låtmaterialet faktisk er enda bedre denne gang. Det svinger nydelig gjennom hele platen, og alle musikerne bidrar med strålende spill. I de rolige låtene, hvor Lien Evenstad spiller «hovedrollen» er dette vakkert, og i de hurtigere låtene, hvor hele bandet «kliner til» låter det såpass friskt at undertegnede nesten må opp av stolen for å «tråkke trinn».

Selv om musikken her beveger seg nærmere jazzfiolinister som Jean-Luc Ponty og andre fiolinister som gjerne «lefler» med det rocka, føler jeg at det gjennomgående ligger en folkemusikalsk åre bak i komponeringen, som gjør dette til noe mer enn en ren jazz(rock)-plate.

Terese Lien Evenstad og hennes medmusikanter, har rett og slett laget en strålende plate, som virkelig fortjener oppmerksomhet. Og skal hennes utvikling fortsette, så er det kanskje på tide å «hanke henne» hjem til Norge? Og et stort pluss til fotograf Richard Olausson som har tatt noen strålende bilder av Lien Evenstad til coveret.

Jan Granlie

Terese Lien Evenstad (vio), Alexander Ivarsson (cl), Arvid Julander (b), Britta Virves (p), Peter Danemo (dr)

Skriv et svar