Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE GOTHENBURG COMBO

«Nomad»
COMBOCD 006

Jeg er alltid litt skeptisk før jeg putter en duoplate med to akustiske gitarister i spilleren. Jeg tenker altfor ofte på at dette kan ble et hurtigløp, hvor det er om å gjøre å være førstemann til hundre. Men med denne duoen får vi noe annet, og adskillig mer spennende.

Duoen er et tett samarbeid mellom David Hansson og Thomas Hansy, og er en spennende gitarduoene som turnerer verden rundt i dag. For noen år siden dro de av gårde med førstepremien og publikumsprisen i «13eme Concours Internationale de Guitare en Duo» i Montelimar, Frankrike, den mest prestisjefylte konkurransen for duo-gitarister. Siden den gang har de turnert mye i land som Kina, Chile, Tyskland, Mexico, Frankrike, Spania, Australia, New Zealand, Peru, Tyrkia, USA, Storbritannia, Holland, Finland, Bolivia, Norge, Den dominikanske republikk, Estland, Latvia, Litauen, Danmark og Albania.

Og på denne innspillingen, som består av åtte deler, hvor hver del har fått navn etter steder jeg formoder de har besøkt på sin omfattende turnering.

Og de starter i Shanghai, før turen går til Melbourne, La Paz, Aplau i Peru, Vilnius, Istanbul, Frambo i Sverige, før de kommer hjem til Gøteborg. Og hele veien er dette en vakker reise, selv om jeg ikke helt klarer å identifisere stedene på grunn av hvordan de spiller, med unntak av den folkemusikkrelaterte «Part 7», som ikke kunne vært annet enn svensk. Det er kanskje også låtene har fått titler «part 1» til «Part 8», og at stedene enten henspiller til der hvor ideene til improvisasjonene har dukket opp, g at vi ikke skal være altfor bundet til disse stedene.

Men hele veien gjennom er dette strålende gitarmusikk fra to utmerkede gitarister. Og lyden på platen, som er «styrt» av Åke Linton, kunne ikke vært bedre. Så er du en blodfan av akustiske gitarer i tett og nydelig samspill, så er dette en plate du skal sjekke ut, og aller helst høre på konsert. For bedre kommunikasjon mellom to gitarer får du neppe.

Jan Granlie

David Hansson (g), Thomas Hansy (g)

Skriv et svar