Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE HEAVYWEIGHTS BRASS BAND

«Stir Crazy»
SELF RELEASED

Når man hører betegnelsen brass band innenfor jazzen, så tenker man umiddelbart på street parades i New Orleans, gjerne i forbindelse med et begravelsesopptog, eller en annen «feiring» i de legendariske gatene i New Orleans.

Og det er noe i retning av dette vi også får fra The Heavyweights Brass band, dog med innslag av andre instrumenter enn de rene blåseinstrumentene og trommene. For dette brass bandet er også utstyrt med organisten Joel Visentin, som bidrag med relativt heftig orgelspill på tre av låtene. Men bortsett fra han er dette en solid happening slik de gjør det i New Orleans.

Bandet treffer relativt hardt med sin blanding av de tradisjonelle groovene, energien, virtuositeten og originaliteten. Men samtidig kommer de med låter som går i en litt annen retning, som i andresporet «Feel Like Making Love» laget av Eugene McDaniels.

I over et tiår har denne Toronto-baserte, New Orleans-inspirerte messinginstitusjonen brakt teaterbesøkende på beina og klubbbesøkere ut på dansegulvet med en inspirerende blanding av original musikk og uventede covere av relativt uventet stoff, som når de gjør Amy Winehouse superhit «Rehab».

Im følge internett, er visstnok bandet i ferd med å «ta» publikum og publikum over hele Nord -Amerika med sine konserter, og de har gjort konserter og spilt inn plater med noen av de beste i btansjen, fra slagverkslegenden Giovanni Hidalgo til Roger Lewis fra Dirty Dozen Brass band og Joe Lastie fra Preservation Hall Jazz Band. Deres omfattende turnéerfaring har gitt dem muligheten til å dele scenen med blant annet Trombone Shorty, The Roots og The Soul Rebels.

Og det er en relativt original og fin miks av mer tradisjonelle og typiske brass band-låter og andre påvirkninger vi får servert, og jeg er ikke i tvil om at dette bandet gjør suksess på scenene rundt omkring i Nord-Amerika.

Og det er er løssluppen humor over det de gjør, uten at det blir «brød og sirkus». Det er dyktige musikere i bandet, og med tubaen som et slags grunnelement, blir dette en interessant og positiv plate. Selv Winehouse sitt besøk på «Rehab» høres ut som fornøyelig opplevelse. Og i løpet av en drøy halvtime drar de oss gjennom hele 10 komposisjoner, hvor variasjonen er stor, men hvor gleden og energien i musikken er herlig!

En hyggelig musikalsk opplevelse!

Jan Granlie

John Pittman (tp), Paul Metcalfe (s), RJ Satchithanthan (yb), Tom Richards (tuba, tb, keys), Lowell Whitty (dr), Joel Visentin (org), Aline Morales (triangle)

Skriv et svar