Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE LIVING ROOM + BARRY GUY

«Live at Literaturhaus»
ILK 239CD

Literaturhaus er et litt unseelig spillested på Nørrebro i København, hvor man de senere årene har arrangert en rekke minneverdige konserter. Stedet er ikke bygd for konserter, og i alle fall ikke for frittgående jazzmusikk, derfor hender det at lydkvaliteten er av varierende kvalitet, men fra tid til annen kan man oppleve store musikalske stunder i lokalet.

En av disse fine kveldene, er jeg overbevist om var den 6. desember i 2012.

Da hadde det dansk/norske ensemblet The Living Room invitert den britiske bassisten Barry Guy til «stevne» i Literaturhaus, og resultatet av denne kvelden foreligger nå på plate.

The Living Room består av den norske (nå Københavnbosatte) saksofonisten Torben Snekkestad, den danske pianisten Søren Kjærgaard og den norske trommeslageren Thomas Strønen. Bandet har eksistert noen år nå, og dette er deres andre album, og deres første møte med den britiske bassgiganten Barry Guy.

Vi får tre kollektivt improviserte stykker, hvor alle fire musikerne kommuniserer nesten på et høyere plan. Det er utvilsomt fire dyktige musikere som møtes, og de tre skandinaver er fullt på høyde med Guy både i improvisasjon og i teknikk.

Det føles vanskelig å skulle analysere hver av disse strekkene, eller gi noen dypere forklaring på hva disse strekkene inneholder, annet enn at det er fin fritt improvisert musikk med følelse og trøkk vi får servert. Og neste gang de fire inntar Literaturhaus, så skal jeg prøve å sette av kvelden, for dette er musikk man får mye mer ut av hvis man opplever det «face to face».

Jan Granlie

Torben Snekkestad (s), Søren Kjærgaard (p, keys), Thomas Strønen (dr), Barry Guy (b)

Skriv et svar