Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

THE RAPE

«There Inside The Dark»
EGET SELSKAP

The Rape er en trio bestående av Kathya West på vokal og diverse lydelementer, Danilo Gallo på bass, gitar, orgel og melodica, og Riccardo Tosi på trommer og live electronics. Og som du kanskje forstår, så er vi i Italia, et land som rommer det meste, fra de lyseste sommernetter til det mørkeste mørke.

Og på «There Inside The Dark» befinner vi oss klart mest i den mørke delen av landet. Fra fr kjenner vi Danilo Gallo som en av landets mest benyttede bassister, særlig innenfor den nyere jazzen. Han driver sitt eget plateselskap, El Gallo Roja, hvor han har utgitt en rekke spennende prosjekter, både italienske og internasjonale. Kathya West har skrevet tekster siden hun var fem år, mfor å fortelle om sin indre verden. Hun er også maler, men som vokalist vil hun fremstille det lyse langt der inne i mørket. Trommeslageren Riccardo Tosi kjenner jeg ikke til fra før, men på denne platen bidrar han fint med relativt rocka trommespill.

Og det er et godt stykke inn i rocken de beveger seg på denne innspillingen. Gallo legger fine bass- og gitarstrukturer sammen med Tosi under Wests klagende og litt pinte vokal.

Kanskje ikke en plate du blir i godt humør av å lytte til, men innimellom har den absolutt sine lyse sider. Spesielt synes jeg det fungerer fint i andresporet «I Run», hvor man kanskje kan ane at lyset kommer gjennom de mørke skyene, men stort sett er det mørke vi møter her.

Jan Granlie

Kathya West (concept, v, kazoo, kaos pad, g, harm), Danilo Gallo (b, barg, g, org, mel), Riccardo Tosi (dr, elec)

Skriv et svar