Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TILTAN

«A Road Less Traveled»
TILTANMUSIC KR52014

Tiltan er et band med base I Amsterdam administrert av gitaristen David Golek. Vi kjenner han tidligere fra et prosjekt med vokalisten Simin Tander, på plata «Folksongs From Another Land». Hans gitarutdannelse har dreid seg om klassisk og jazz, og etter åp ha studert klassisk piano en periode gikk han over til gitar. De senere årene har han reist mye rundt om i verden, noe man lett kan høre, både på plata med Simin Tander og hans nye med Tiltan.

Bandet består av Natalio Sued på klarinett, Oene Van Geel på viola, Oleg Fateev på bayan, mens Ben Mathot spiller violin på en låt sammen med Naomi Peters på viola og Nitzan Laster på cello. I tillegg er Nathanel Golek kreditert for «words of wisdom».

Musikken befinner seg definitevt et stykke fra den jazzmusikken vi etter hvert er blitt vant til å høre fra Nederland. Her er vi langt inne i verdensmusikken, og gjerne litt østenfor «treskolandet». Av og til får vi litt Stephane Grapelli-følelse av ytterst vakkert violaspill fra Oene Van Geel. For det er mye franske følelser ute og går her også. Golek selv leder truppene på en fremragende måte, han skriver interessante komposisjoner, og alle musikerne følger han til målstreken med sobert og vakkert spill.

For den som har sans for verdensmusikk av det franske slaget, så er dette et must. Jeg hadde ikke hatt noe imot å høre dette bandet på for eksempel Django-festivalen i Oslo (Hører du Miloud Guiderk og Jon Larsen?), for dette er musikk som strekker seg langt inne i sigøyneravdelingen. Interessant, originalt og flott spilt.

Jan Granlie

Skriv et svar