Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TIME IS A MOUNTAIN

«Time Is A Mountain»
REPEAT UNTIL DEATH RUDLP4

Bass, trommer og keyboards, hvorav vi best kjenner til bassisten Johan Berthling og trommeslageren Andreas Werlin fra flere energiske band fra Sverige, som Fire!, Wildbirds & Peacedrums og Fire!Orchestra. I tillegg har bassist Johan Berthling reist verden rundt med en rekke forskjellige  prosjekter, pluss at vi finner han i band som Nacka Forum, LSB, Christer Bothén Acoustic Ensemble og med flere prosjekter sammen med bl.a. Paal Nilssen-Love. Andreas Werlin er også en drivkraft i bandet Tonbruket, som de senere årene har gjort stor suksess både i Sverige og utenlands.

Keyboardisten Tomas Hallonsten kjenner flere fra bandet Mariam The Believer, Exploding Customer, Tape, Frida Hyvönen, Kajsa Grytt, Eldkvarn med flere, pluss at også han har vært innom det magiske storbandet Fire!Orchestra.

Dette er deres andre utgivelse, og musikken blir karakterisert som en symbiose av Tortoise og King Crimson, og det britiske magasinet MOJO skriver at å høre dette bandet er som å høre Florian Fricke jamme med Dave Holland og Roy Haynes i New York i 1979…

Jeg er ikke helt sikker på om jeg vil gå god for den sammenligningen, men det er usedvanlig interessant og original musikk vi får servert. Kanskje mer passende på en hip café enn på en jazzklubb, kanskje, men det låter flott, og langt fra en typisk orgel, bass og trommetrio.

Vi får åtte låter som alle går stødig og fint av sted. Musikken er melodisk, og avstanden til for eksempel Wildbirds & Peacedrums og Fire!Orchestra er milelang.

Det er ett eller annet med denne musikken som fester seg i hjernen allerede ved første gjennomspilling. Innimellom får jeg litt en følelse av en oppdatert Merit Hemmingson (spesielt i tredjelåta «Cellowave»). Ellers er dette keyboardsbasert chill out-musikk som passer uten at man trenger å ligge henslengt i en saccosekk med en farget drink i hånda. Noe av musikken minner også om Goran Kajfes Subtronic Archestra og andre prosjekter han har vært involvert i. Dette er rett og slett tøff musikk som ikke krever all verden av deg som lytter. Den kommer krypende inn i hjernen og blir der. Og det er det slett ikke all musikk som gjør.

Platen lanseres den 23. oktober, på LP med medfølgende CD og digital nedlastning.

Jan Granlie

Tomas Hallonsten (keys), Johan Berthling (b), Andreas Werlin (dr)

Skriv et svar