Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TORBEN WESTERGAARD

«Tangofield III»
GATEWAY TWMUSIK013

Den forrige platen vi fikk fra bassisten Torben Westergaard, «Tangofield II» ble anmeldt på salt-peanuts.eu i juli 2014. Der konkluderte vi med at det var en interessant tangoplate, som burde gjøre Westergaards navn mer kjent også utenfor Danmark. (Les hele anmeldelsen her).

Hans nye innspilling fortsetter i grunnen der den forrige slapp. Med en del av de samme musikerne, og med kun låter komponert av Westergaard, med tangoens lidenskap i hovedsetet.

Vi får åtte komposisjoner, hvor musikerne, både de faste og de som er leid inn for anledningen får utfolde seg.
Og allerede i åpningssporet, «Cleaver Little Me», markerer både den innleide pianisten Peter Rosendal og det faste medlem, Anders Banke på bassklarinett seg.

Og selv om man ikke er en tangofantast, som bruker tid, penger og energi på tangokurs, og som avslutter hver kveld med en runde tango på sturgulvet, så er dette musikk som man godt kan like. Westergaard skriver fine komposisjoner, som mer enn gjerne kunne vært skrevet av en innfødt.

Av medmusikantene merker man seg også gitarist Alejandro Sancho, som må være født og oppvokst med denne musikken. Eller hør på Ida Nørholms vakre cellospill på «Bach», sammen med Anders Singh Vesterdahls accordeon … nydelig spill i en nydelig komposisjon.

Og spesielt liker vi den nest siste låta, «Hugo» til minne om bassisten Hugo Rasmussen (1941-2015). Her har Westergaard klart å få fram mye av den lune humoren til Hugo. Her får vi igjen strålende accordeon-spill, men hvorfor man benytter elbass her, kan jeg ikke helt forstå.
Og hele veien går dette fredfullt og fint av gårde, med slepne tangoer, som de som virkelig er inne i denne musikken vil like. Riktignok er det ikke like lidenskapelig som den tangoen man fikk fra Astor Piazzola eller som når Dino Saluzzi setter inn tangostøtet, men for en nordbo holder dette i massevis.

Jan Granlie

Ida Nørholm (c), Anders Banke (bcl), Alejandro Sancho (g), Torben Westergaard (b, v, glockenspiel, mellotron), Anders Singh Vesterdahl (acc), Andrea Pellegrini (v), Benedikte Artved (viola), Jacob Andersen (perc), Peter Rosendal (p, harm)

Skriv et svar