Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TORBEN WESTERGAARD

«Tangofied II»
GATEWAY, 2014

Torben Westergaard, føler jeg er en av de danske musikerne som i flere år har holdt på med sine egne, helt spesielle prosjekter, men som ikke har blitt helt “tatt inn I varmen” i det danske jazzmiljøet. For oss som ikke holder til i Danmark, er det nesten aldri han vi hører om når man omtaler den danske jazzen, og det er sjelden vi påtreffer han i danske band som gjester utlandet. Men med sine to tangoplater, burde det være muligheter for at det danske, og resten av Europas jazzpoliti vil oppdage hans fine basspill, originale arrangementer og, ikke minst, orkesterledelse. På «Tangofied II» har han satt sammen et stort ensemble, som tolker hans tangotilnærmelser på en fremragende måte. Platen er delvis innspilt i de rette omgivelser, i Estudio MOMA i Buenos Aires, noe som selvsagt har påvirket, i alle fall kapellmesteren selv. Grunnen kan være at Westergaard gjerne ville ha denne nærheten, men en like god grunn kan være at mange av musikerne ser ut til å ha hjemmeadresse i den argentinske storbyen.

En argentinsk trommeslager fortalte meg en gang, at det dør en person i hver eneste tango. I Westergaards tolkninger dør det hele bataljoner! Av og til går det så stille og sakte for seg, at man tror det hele stopper opp, men dette er noe av det som gjør Westergaards musikk så spennende. Man vet aldri hva som skjer. Her får vi alt fra smektende og dansbare tangoer som det er vanskelig å sitte stille til, via komposisjoner som like gjerne kunne vært gjort av Astor Piazzola, til mer popinfluerte komposisjoner, og det er hele er ytterst vakkert gjort.

Helt til slutt får vi en remix av låten «Earth Matters» fra den første tangoplaten, gjort av Katrine Ring og et knippe argentinske musikere pluss kapelmesteren selv. En fin avslutning på en interessant tangoplate, som bør gjøre at Torben Westergaards navn blir nevnt når danske jazzmusikere skal nevnes.

Jan Granlie

Torben Westergaard (b, arr), Ida Nørholm (c), Anders Banke (bcl), Alejandro Sancho (g), Andrea Pellegrini (v), Ernesto Snajer (g), Mariano «Tiki» Cantero (perk, v), Victor Carrión (quena, sikus), Jacob Andersen (perk), Adi Zukanovic (sonics)

One Response to “TORBEN WESTERGAARD”

 1. Niels Christensen

  Kan ikke være mere enig. Men lyt også til Westergaards «Tangofied 1».
  Der er mange fine momenter. Bare synd at der hidtil ikke har været
  mulighed for at høre musikken live med de musikere, der medvirker på
  cd’en. Var det mon noget for en norsk jazz festival at hente det hold
  til Skandinavien i 2015..?

  Svar

Skriv et svar