Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

TRIO 3

«Visiting Texture»
INTAKT RECORDS INTAKT CD 282

De tre jazzveteranene Andrew Cyrille (trommer), Reggie Workman (bass) og Oliver Lake (trommer) har i flere år hatt Trio 3 gående. Det startet med platen «Time Being», før vi fikk «Berne Concert», hvor de samarbeidet med pianisten Irene Schweizer, «At This Time» og «Celebrating mary Lou Williams» med pianisten Geri Allen, «Refraction – Breakin’ Glass» med pianisten Jason Moran og «Wiring» med pianisten Vijay Iyer, alle utgitt på Intakt Records.

På «Visiting Texture» får vi de tre, tilbake til start, uten hjelp fra en pianist. Og all musikken foregår på de tre sine premisser, uten at de må forholde seg til andre musikere. Vi får låter skrevet av de enkelte musikerne, en felles komposisjon, pluss Ornette Colemans «A Girl Named Rainbow», og det er lett å høre at dette er tre musikere som har snakket mye sammen opp gjennom årene. Her er kommunikasjonen nærmest sømløs, og samtalene går rolig for seg, selv om Lake av og til kommer med noen heftige og kraftige innspill, som de to andre besvarer på en rolig og dannet måte.

Men det er fri improvisasjon i store trekk, og de tre vet akkurat hvor de har hverandre, og leverer musikk som henger sammen på en fin måte. At jeg synes at Coleman-låta «A Girl Named Rainbow» er den som fungerer best, kan henge sammen med de tre sin store respekt for «mester» Ornette, og at de på denne måten vil hylle sin gamle venn.

Men gjennomgående er dette en fin innspilling fra de tre veteranene. De trives i lag, selv om de har vært ute mer enn en vinternatt før, og jeg føler at de har fått varmen igjen i kroppen og koser seg innendørs på denne innspillingen.

Jan Granlie

Oliver Lake (s), Reggie Workman (b), Andrew Cyrille (dr)

Skriv et svar