Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

UASSYN

«Zacharya»
CHALLENGE RECORDS, DMCHR71387

Det tyske jazzmagasinet JazzThing, har i en periode vært med på utgivelsene av flere plater med relativt unge, jazzmusikere de mener bør få oppmerksomhet.

Den siste av disse er trioen Uassyn, bestående av altsaksofonisten Tapiwa Svosve, bassisten Silvan Jeger og trommeslageren Vincent Glanzmann, som nå er ute med sin plate «Zacharya», som er den 87’ende utgaven hvor JazzThing har vært involvert.

Platen er innspilt i Zurich den 12, 13 og 16. mai 2019, og vi får seks låter som kunne gått rett inn som en plate med Arthur Blythe (1940 – 2017).

For her møter vi en altsaksofonist med en skarp tone i hornet, som umiddelbart minner om Blythe fra hans velmaktsdager. Men det er ting med denne trioen som skiller de fra Blythes prosjekter. Vi møter en bassist med en fin tone i instrumentet, som man hører er relativt ung, og som satser «livet» innimellom, og en pågående trommeslager, som er moderne i spillet, og som tilfører mye energi i låtene. Han har en trommestil som ligner en del på det vi hører fra norske Audun Kleive, fritt, men ytterst kon sist der det er behov for det, og spillet er med på å høyne kvaliteten på trioen.

Variasjonen i spillet er fin, fra den raske og heftige førstelåta, «Zacharya», via den stillegående balladen «Chy», mens man i «Djt-Ut» har et pågående komp under en svevende altsaksofon, før de igjen er i ballade-humør i «Mmoosh», før de avslutter med «Kheretem», som åpner med at alle tre spiller bjelle-perkusjon, før låten utvides med den «skarpe» altsaksofonen, bass og trommer.

Dette er blitt en fin debutplate fra en trio, som både har gode ideer og fint spill. Og med altsaksofonen i front, låter dette pågående og fint.

Jan Granlie

Tapiwa Svosve (as, bells), Silvan Jeger (b, bells), Vincent Glanzmann (dr, bells)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.