Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

UNITED SLAVES

«United Slaves #2~3»
IMPROVISING BEINGS IB37

Plateselskapet Improvising beings har vi vært borti før. Den store boksen med Sonny Simmons «Leaving knowledge, wisdom and brilliance / chasing the bird?» er tidligere anmeldt her på salt-peanuts.

Selskapet har tydeligvis fått sansen for salt-peanuts, for det strømmer stadig inn plater fra dette interessante selskapet.

Nå ligger en dobbel CD med bandet United Slaves i spilleren, og dronemusikken fyller rommet. Sitaren og gitaren til Michel Kristof styrer fra start, mens keyboardet til Julien Palomo og trommene til Vinnie Paternostro fyller bakgrunnen med meningsfull støy.

Da vi prøver å finne ut hva de forskjellige «låtene» heter, og oppsøker selskapets hjemmeside, får vi vite at CD nr. en inneholder en låt, mens CD 2 består av tre låter, eller strekk, alt med betegnelsen «No title, we tired of being tracked», noe vi aksepterer og respekterer. Og egentlig er det en god idé. Hvorfor i all verden skal man på død og liv hele tiden finne på tøvete titler på låtene man improviserer fram?

Og improviserer gjør de fem herrer i United Slaves. Hvis man konsentrerer seg om denne musikken, og virkelig lytter, som jeg har brukt et par kvelder på nå, så dukker det stadig opp nye og interessante lyder og melodiske forløp. Musikken er rocka og fri, det er dyktige instrumentalister som kjenner denne formen for musikk ut og inn, og som på disse to CDene får det ut. Hvis noen har skaffet seg Simmons-boksen, og liker det som ligger under altsaksofonisten på de innspillingene, så finner man mer av det her.

Dette er interessant støyrelatert musikk, som aldri vil havne på noen som helst hitliste, eller spillelister på Spotify eller Wimp, og bare det er en kvalitet i seg selv. Anbefales for lyttere med store ører!

Jan Granlie

Vinnie Paternostro (dr), Jay Reeve (synth, sounds – CD1), Gene Janas (b – CD2), Michel Kristof (g, sitar), Julien Palomo (org, p, synth)

Skriv et svar