Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

VERNERI POHJOLA

«Bullhorn»
EDITION EDN1056

Den finske trompeteren Verneri Pohjola kom med sitt første album «Aurora» i 2009, men allerede før det, hadde han turnert mye i Europa, Australia og USA, og gitt ut to album med bandet Ilmiliekki Quartet, med bl.a. saksofonisten Mikko Innanen. Hans andre album i eget navn, «Ancient History, kom i 2012.

På sin tredje innspilling i eget navn, har han med pianisten Aki Rissanen, bassisten Antti Lötjönen og trommeslageren Teppo Mäkynen, alle blant de mest brukte, yngre jazzmusikerne i Finland i dag. I tillegg er Jussi Kannaste (ts), broren Ilmari Pohjonen (tb) og Ilda-Vilhelmina Laine (c) med på noen spor.

I coverteksten sier Pohjola at han har vært ung jazzmusiker i 20 år, og at han tror det skyldes at han ser ung ut. Joda, han ser ung ut, men med en gang man hører han spille, er det ikke mye av den ungdommelige prøvingen igjen. Her hører man at det er en erfaren musiker som er på ferde.

Pohjolas musikk ligger tett opp til det man hører fra den polske trompeteren Tomasz Stanko nå om dagen. Både i lyden og måten han fraserer på. Han lager all musikken til kvartetten selv, noe han gjør på en fremragende måte. Hans fraseringer og teknikk tyder på at det er en dreven og erfaren musiker vi har med å gjøre. I tillegg har han med seg et komp som følger han til døra gjennom hele innspillingen.

Fine låter, fint spill, og en fin produksjon som han har gjort sammen med plateselskapsdirektøren Dave Stapleton.

Dette er blitt en flott innspilling som bør gi Pohjola og hans band adgang til adskillig større markeder enn bare Finland.

Jan Granlie

Verneri Pohjola (tp), Aki Rissanen (p), Antti Lötjönen (b), Teppo Mäkynen (dr), Jussi Kannaste (ts), Ilmari Pohjonen (tb), Ilda-Vilhelmina Laine (c)

Skriv et svar