Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ZOE EFSTATHIOU / EGIL KALMAN

«Alkekung»
ALKEKUNG RECORDS, ALK01

Zoe Eftathiou er født i 1980 i Hellas. Hun er pianist som bor i Göteborg, hvor hun jobber med moderne pianoteknikker og elektronikk med fokus på improvisasjon og å utforske yttergrensene av hva pianoet tåler.

Egil Kalman kommer også fra Sverige. Han er bassist og synthesizerutøver, og har den senere tiden markert seg sterkt innenfor den yngre, improviserende scenen, blant annet i København, hvor han bor. Han har oppholdt seg en del i Norge, og har gjort prosjekter med saksofonisten Marthe Lea og trommeslageren Hans Hulbækmo, med gitaristen Fredrik Rasten, med Miman i samarbeid med fiolinisten Hans Kjorstad og klarinettisten Andreas Røysum og en rekke andre spennende prosjekter.

Nå har de vært i konserthallen ved musikkakademiet i Göteborg, og ut er det kommet en spennende LP med de to, som viser to kreative musikere i en fri og relativt støyete produksjon.

Vi får fem «strekk» hvor både det elektroniske og pianoet, som selvsagt er preparert virkelig får «kjørt deg». Men setter man seg ned og lukker øynene, så oppstår det mange spennende bilder inni hodet, som det kan være spennende og følge.

Jeg har hørt begge musikerne i aksjon på Klub Primi i København, og de er alltid spennende å følge. Og Kalman er også en dyktig bassist som fungerer fint i flere sammenhenger.

De fem «strekkene» vi her får servert er elegante i sin kompleksitet, og kommunikasjonen mellom de to fungerer fint. Kanskje kan musikken virke noe innadvendt og «sær» for en del lyttere, men dette er musikk man skal høre mye på før man klarer å trenge gjennom og finne grunnideen.

Spennende og, ikke minst, utfordrende!

Jan Granlie

Zoe Eftathiou (prep. p), Egil Kalman (mod. Synth)

Zoe Efstathiou (piano) – Egil Kalman (modular synthesizer) from Zoe Efstathiou on Vimeo.

Skriv et svar