Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Sir Erling Wicklund

Vår gode venn Erling Sachs Wicklund, som i kontrast til sitt navn er en meget habil trombonist og selvutnevnt leder av foreningen Flugabonens venner, ble tidligere i høst tildelt Kongens fortjenestemedalje for sitt mangeårige virke i NRK som jazzmedarbeider og produsent, som musiker og komponist.

Denne tildeles som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Det blir lagt avgjørende vekt på samfunnsnyttig innsats over lengre tid. Medaljen ble onsdag 30. oktober tildelt Wicklund under en seanse på Victoria i Oslo.

Vi forutsetter at neste gang vi møter Erling Wicklund bærer han sin Kongens fortjenstemedalje etter forskriftene på venstre side av brystet i et bånd med riksbannerets røde og gule farger!

– I NRKs historie er det flere bautaer, og Wicklund er blant disse som henger i en fløy i radiohuset, sa kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen under tildelingen på Victoria, Nasjonal jazzscene, i Oslo på onsdag. Han beskriver Wicklund som  en person sammensatt av entusiasme, nøkternhet, innlevelse, medfølelse, deltagelse, begeistring samt faglig dyktighet, og understreket at Wicklund har hatt stor betydning for utvikling av journalistikk på jazzområdet i NRK.

– Gjennom Wicklunds 46 år i NRK har han betydd svært mye for formidling og utvikling av norsk jazz, fortsatte NRK-sjefen.

– Medaljen er i bunn og grunn en honnør til den levende improvisasjonsmusikken og alle de som skaper den, lytter til den, og gjør den tilgjengelig, og på den måten bringer mennesker på jorden sammen på tvers av politikk, religion og etnisk tilhørighet og all verdens meningsløse motsetninger, sa Erling Wicklund.

Vi i salt peanuts* gratulerer hjerteligst med en høyst fortjent tildeling. Vi vet at selv om Sir Erling nå er en pro forma pensjonist, vil han til glede for mange av oss, ikke legge ned øksa si!

Vi gratulerer!

Tekst: Johan Hauknes

Foto: Harald Opheim

Skriv et svar