Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Støtt salt peanuts*

salt peanuts* feirer sine første sju år

Det er i disse dager sju år siden Jan Granlie og Johan Hauknes lanserte salt peanuts* som et unikt, skandinavisk nettidsskrift om improvisert og annen sterk musikk. Hovedbildet til denne artikkelen er forsiden til salt peanuts* 1. juli 2014. Siden den gangen har vi publisert over 5 500 artikler og anmeldelser for våre besøkende – faste eller andre – lesere.

I dag er det omtrent 5 – 6000 fysiske personer som leser salt peanuts* hver eneste måned. I alt gjør disse rundt 40 000 sideoppslag i tidsskriftet. I hovedsak er våre lesere fra Danmark, Sverige og Norge, men vi har også lesere i andre deler av Europa, så vel som i Nord-Amerika og andre deler av verden. Vi publiserer minimum to nye redaksjonelle artikler eller anmeldelser hver eneste dag, alle dager i året – 365/7.

Vi er overbeviste om at salt peanuts* i dag er et av de aller viktigste redaksjonelle mediene for omtale av improvisert musikk i Skandinavia. I dag er salt peanuts* en av de ytterst få redaktørstyrte mediene der improvisert musikk i Skandinavia systematisk omtales med innsikt og uavhengighet. For mange av våre lesere er salt peanuts* den viktigste kanalen for kjennskap til og omtale av ny norsk, svensk eller dansk improvisert musikk. For mange improviserende musikere er salt peanuts* den eneste kanalen de har for å få uavhengig redaksjonell omtale og presentasjon av sin musikk.

Arbeidet med salt peanuts* krever innsats, i alt er det lagt ned rundt 25 000 arbeidstimer, over ti årsverk, i tidsskriftet. Men ingen skribent for salt peanuts* har noensinne fått betalt en eneste krone for sitt arbeid. For noen av oss er det til og med tvert om. Dette er selvfølgelig ikke bærekraftig – intet medium kan overleve på gratisarbeid.

Samtidig har det vært viktig for oss å sørge for at tilgangen til salt peanuts*’ redaksjonelle stoff er gratis. Du vil aldri oppleve betalingsmur eller krav om abonnementsavgift for å få tilgang til våre artikler og anmeldelser.

Hvorfor fyller vi da ikke salt peanuts* med annonser og driver et aktivt salg av annonseplass? Det er åpenbare grunner for dette, det er bare å besøke tilsvarende redaksjonelle nettmedier, som driver sin virksomhet på kommersielle eller andre økonomiske vilkår. Vi aksepterer ikke å ofre tidsskriftets redaksjonelle og visuelle uavhengighet og profil for reklamefinansiering fra virksomheter som ikke har noen ting med vårt redaksjonelle innhold å gjøre. Vi vil aldri overlate annonseplass til virksomheter som ikke gir oss full og uinnskrenket rett til å vurdere annonsenes relevans for tidsskriftet eller våre lesere.

Du vil derfor aldri se annonser i salt peanuts* som ikke har direkte relevans for tidsskriftets redaksjonelle innhold. Annonser i salt peanuts* vil alltid være annonser vi selvstendig vurderer er av interesse for våre lesere, rettet mot deres interesse for improvisert musikk. Du vil aldri finne annonseliknende innstikk og andre betalte lenker i våre artikler, eller annonser som er utformet for å etterlikne redaksjonelle artikler. Selv om alt dette går på bekostning av vår inntektsevne.

For oss som står bak tidsskriftet er dette mer enn et mål, det er en leveregel og et krav: Vi tar fullt ansvar for alt innhold på salt peanuts*’ sider. Du skal alltid vite at alt som presenteres er vurdert av redaksjonen å være relevant informasjon for våre lesere og deres interesse for innholdet i salt peanuts*. På salt peanuts* skal alt dreie seg om improvisert og annen sterk musikk.

Om du er en av våre faste lesere, om du mener at redaksjonell omtale og presentasjon av ny, improvisert musikk er viktig og verdifull, så vil vi oppfordre deg til å støtte tidsskriftet økonomisk. Trykk på og følg lenken «Støtt/support salt peanuts*» øverst på siden. Ved å trykke på Paypal-lenken nederst på denne siden kan du støtte tidsskriftet med et fast månedlig bidrag, eller du kan velge å støtte oss med et engangsbeløp. Valget er ditt!

Og ja, vi rapporterer selvfølgelig fra Kongsberg jazzfestival også i år, så vel som fra København-festivalen, fra Moldejazz og fra mye mer.

Redaksjonen i salt peanuts*

Skriv et svar