Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

«Tapt» Coltrane-album kommer 29. juni

Et tapt John Coltrane-album vil endelig få bli utgittt – etter 55 år, og Coltrane-samlere i alle land gleder seg.. Det «glemte» albumet, med tittelen «Both Directions at Once», vil bli utgitt 29. juni og inneholder to tidligere uhørte originaler blant syv syv spor, alle tatt opp i løpet av en dag i mars 1963 i Van Gelder Studios med Coltranes klassiske kvartett med McCoy Tyner (piano), Jimmy Garrison (bass) og Elvin Jones (trommer).

Etter innspillingen gikk Coltrane hjem med albumet under armen, som ble innspilt på et referansebånd, som endte opp hos hans første kone Naima. Selv om mastertapen forsvant, har Impulse! Records i lang tid forhandlet med familien for å få tillatelse til å utgi musikken fra referansebåndet, som fortsatt var i god stand.

I tillegg til to uhørte originaler – «Untitled Original 11383» og «Untitled Original 11386» – inneholder albumet en versjon av «One Up, One Down», mens en av Coltranes mest berømte komposisjoner, «Impressions», blir gjort som trio, uten McCoy Tyners piano.

Opptakene inneholder også Coltranes første innspilling av «Nature Boy», omtalt i coveret som «stram» og klokkes inn på under tre minutter.

I en pressemelding sier saksofonisten Sonny Rollins at oppdagelsen av albumet for som å «finne et nytt rom i the Great Pyramid».

Den vanlige versjonen (standardversjonen) av albumet inneholder syv av innspillingens 14 takene, mens en deluxe-utgave inneholder alle sporene. Begge versjonene vil være tilgjengelige i CD- og vinylformat.

Og vi gleder oss som barn på julaften!

 Låtliste på standardalbumet:

‘Untitled Original 11383’
‘Nature Boy’
‘Untitled Original 11386’
‘Vilia’
‘Impressions’
‘Slow Blues’
‘One Up, One Down’

Låtliste på Deluxe edition:

CD1
‘Untitled Original 11383 (Take 1)’
‘Nature Boy’
‘Untitled Original 11386 (Take 1)’
‘Vilia (Take 3)’
‘Impressions (Take 3)’
‘Slow Blues’
‘One Up, One Down (Take 1)’

CD2
‘Vilia (Take 5)’
‘Impressions (Take 1)’
‘Impressions (Take 2)’
‘Impressions (Take 4)’
‘Untitled Original 11386’
‘Untitled Original 11386’
‘One Up, One Down (Take 6)’

Skriv et svar