Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

TONO Sessions

Den norske opphavsrettighetsorganisasjonen TONO, har den senere tiden lansert flere videointervjuer, hvor musikere snakker om sitt forhold til musikk. Det foreløpig siste intervuet er med trommeslageren Martin Horntvedt (bildet), kjent bl.a. fra Jaga Jazzist.

Tidligere har man intervjuet følgende norske artister:

Julian Skar, som vant Spellemannprisen sammen med Susanna Wallumrød og resten av Ensemble Neon. I høst er han aktuell blant annet sammen med popartisten Nils Bech. I dette YouTube-intervjuet, gir han et spennende innblikk i sin komponisttilværelse.

Hilde Marie Kjersem aka Marie Munroe som oppfordrer unge låtskrivere til å dyrke sin originalitet: – Den eneste måten man kan ende opp med å være legendarisk eller gjøre noe episk på, det er ved å være annerledes.

Don Martin som gjennom 15 år gjort seg umulig å komme utenom hvis temaet er norsk rap. Han fikk NOPAs tekstpris i 2013 for låta «Nilsen», som for lengst har inntatt sin naturlige plass blant andre store Oslo-sanger, skrevet av folk som Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik eller Lars Lillo-Stenberg. Men Oslo øst-rapperen har ikke alltid skrevet på bymål.

Amund Maarud, bluesmusiker som ikke anbefaler låtskriver- og artistyrket til hvem som helst. – Men hvis du ikke har noe valg, som for min del, da skal du hoppe i det med begge beina.

Det er musikeren Askil Holm som står for intervjuene i serien.

(Foto: Jan Granlie)

Serien finner du på http://www.tono.no/kategori/tono-sessions/

Skriv et svar