Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Vågan kunstnerisk leder i Trondheim Jazzorkester

11. nov. 2016: Fra Midtnorsk jazzsenter har vi mottatt følgende:

Ole Morten Vågan ny kunstnerisk leder i TRONDHEIM JAZZORKESTER

Styret i Midtnorsk jazzsenter har gleden av å presentere bassist og komponist Ole Morten Vågan (37) til rollen som ny kunstnerisk leder i Trondheim jazzorkester (TJO) fra 1.januar 2017. Han overtar stafettpinnen etter Eirik Hegdal som har vært kunstnerisk leder siden 2010 og sentral musiker/komponist i mange prosjekter siden 2002. Det mest kjente prosjektet under Hegdals ledelse er samarbeidet med Joshua Redman (USA) som startet under Moldejazz i 2006 og som har videreutviklet seg til et større kunstnerisk samarbeid med CD-utgivelsen «Triads and more» og en rekke konserter i Europa. Eirik Hegdal har mixet ferdig en ny utgivelse med TJO & Joshua Redman og det er intensjonen at denne skal utgis i nær framtid.

Ole Morten Vågan har deltatt i ulike prosjekter i Trondheim jazzorkester siden 2005 og er meget godt kjent som musiker og komponist i ensemblet. Han hadde blant annet et bestillingsverk for Trondheim jazzorkester som ble urframført på Trondheim jazzfestival i 2014. Dette prosjektet ble senere valgt ut til showcase-programmet under bransjefestivalen JazzAhead i Bremen i april 2016. Mottagelsen hos en kresen internasjonal bransje/festivalbookere var overveldende og prosjektet er allerede booket til nye konserter i Europa i 2017.  Ole Morten Vågan er også med som bassist i TJO under konsertene med Chick Corea på Blue Note jazz club i New York 16. og 17. november.

Ole Morten Vågan har sin jazzmusikalske utdanning fra NTNU -Jazzlinja i Trondheim. Han inngår i mange band-konstellasjoner og er en av de sentrale musikerne i sin generasjon i Norge. Blant band han har deltatt i er MotifTeam Hegdal, The DecidersHåvard Wiik TrioMaria Kannegaard TrioAndratxBugge Wesseltofts New Conception of JazzMaciej Obara Int. Quartet, Audun Kleive Generator X og i det siste Joshua Redman Trio feat. Jorge Rossy & Ole Morten Vågan.

Foto: Arne Hauge

Skriv et svar