Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Young Nordic Jazz Comets til Tampere Jazz Happening

Åpningskonserten på Tampere Jazz Happening torsdag 29. oktober presenterer de nyeste talentene innenfor jazzen i Norden. Det er 16. gang at Young Nordic Jazz Comets blir arrangert, og fra tidligere å ha vært en konkurranse, har man de senere år valgt å gjøre dette til en presentasjon av de fem mest interessante nye jazzensembler fra nord – et band fra hvert av de nordiske landene. Konserten i Tampere blir produsert i samarbeid med den finske Jazz Federation.

Bremer / McCoy
Det er beroligende musikk vi får fra den danske duoen Bremer / McCoy. Det høres rett og slett elegant ut, som omfatter rene lyder og hypnotiserende komposisjoner. Disse to danske musikere skaper en intim stemning med sin jazz-folk stil.

Joel Lyssarides / Josef Karnebäk
Pianisten Joel Lyssarides og bassisten Josef Karnebäck vant den prestisjetunge svenske Jan Wallander Pris to år på rad, i 2014 og 2015. I hendene på disse to allsidige musikerne, får man alt fra vakre og intensive ballader til energisk trøkk.

Katu Kaiku
Vinneren av den finske Young Nordic Jazz Comets-konkurransen, Katu Kaiku består av tre unge musikere som mesterlig vever fargerike musikalske historier. Stilen til dette ensemblet er lekent og blander påvirkninger fra bebop, frijazz, og pop, og inviterer lytterne til å oppdage nye musikalske horisonter.

Two Beat Dogs
Two Beat Dogs gjør mangesidig jazz som er stappfull av overraskelser. Kvartettens kollektive komposisjoner har påvirkninger fra hip hop, folkemusikk og eksperimentell musikk, samtidig som de har rom for fri improvisasjon. Musikken til disse unge musikerne oser av entusiasme og energi.

Mette Henriette
Mette Henriette (bildet) er en norsk saksofonist og komponist som, til tross for sin unge alder, har ledet flere orkestre og spilt over hele verden. Hun vil presentere låter fra hennes nyeste album – som vil komme i høst – med sin uttrykksfulle trio.

Skriv et svar