Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Våre beste video-klipp

2 x Keith og et flygel

1972 & 1973

MOLDE PÅ TV: I dag får du to konserter for prisen av en – Keith Jarrett solo i 1972 og 1973. Keith Jarrett var første gang i Norge i 1966. … Les videre

MOLDE PÅ TV: I dag får du to konserter for prisen av en – Keith Jarrett solo i 1972 og 1973.

Keith Jarrett var første gang i Norge i 1966. Han var her tre ganger med Charles Lloyds store kvartett. Først på Club 7 i Oslo i mai, deretter i Molde kino, før de vendte tilbake til Aulaen i Oslo 29. oktober. Atlantic-platene «Charles Lloyd in Europe» og «The Flowering». På baksiden er det et foto fra Molde-konserten i kinoen.

Den andre august 1972 kommer Keith aleine til Molde. Soloplata «Facing You» på ECM er akkurat kommet ut, innspilt med Jan Erik Kongshaug, dagen etter konserten i Chateau Neuf med Miles Davis – hvor Jarrett også var med.

Keith Jarrett skal i kinoen holde det som i den monumentale listsa «Past Concerts» under keithjarrett.org, er registrert som den aller første solokonserten i det konsertformatet som vel er aller mest kjent fra ECM-plata «Köln Concert». Kontinuerlige improvisasjoner i 1-2 timer hvor den ene tanken tar den andre i en «stream of consciousness».

I Molde Kino holder han to solokonserter, 2. og 3. august. I det første klippet får du se og høre vel 40 minutter fra den siste konserten – en konsert som varte i 90 minutter. Her spilte Jarrett noe han enkelt og greit omtalte som «Molde -72». Denne konserten ble også radiosendt på NRK, men den må vi vente på. NRK starter opp digitalisering av radioopptak seinere i år.

I 1973 var Jarrett igjen tilbake i Molde Kino for nok en solokonsert i kinoen under festivalen 30. juli – 2. august. Denne gangen i farger! Femtien minutter ga NRK oss. Skal vi rett og slett kalle det «Molde -73»?

Tekst: Johan Hauknes

Keith Jarrett 1972:

 

Keith Jarrett 1973: