Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Våre beste video-klipp

Arild nesten seinere

1984

MOLDE PÅ TV: Det var ikke bare Miles i 1984. Vi fikk også et nytt norsk «superband». Masqualero – som også var kjent som Arild Andersen (nye) kvintett. En norsk … Les videre

MOLDE PÅ TV: Det var ikke bare Miles i 1984. Vi fikk også et nytt norsk «superband». Masqualero – som også var kjent som Arild Andersen (nye) kvintett.

En norsk sensasjon. Nyslått Spellemann-vinner etter ODIN-skiva i 1983. For øvrig akkurat gitt ut i remastret utgave. Et fantastisk band hadde sett dagens lys med de pur unge fenomenene Tore Brunborg på tenor-saksofon og Nils-Petter Molvær på trompet, rett ut fra den nye jazzutdanninga ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

Jon Christensen fortalte meg i en samtale en gang at Tore Brunborg sto på døra hans i Oslo, rett fra Trondheim, to år tidligere og sa: – Jeg vil spille med deg og Arild! Det var begynnelsen. Medstudent Nils-Petter Molvær ville også være med. Med det var den nye Arild Andersen kvintett født, med Jon Balke på piano, Jon på trommer og de to unge på horn.

I 1983 ga bandet ut plata med tittelen som ga det nye bandet sitt endelige navn, Masqualero, oppkalt etter Wayne Shorters kjente låt fra Miles Davis-katalogen. Debutkonserten skjedde i Kulturhuset – Huset oppi bakkjin.

  1. Masqualero – Fingre – Ved Fossen 1
  2. Nyl
  3. Vanilje
  4. Nesten seinere
  5. ‘Round Midnight

Dette var det friskeste nye som hadde vokst ut av norsk jazz på lenge. Og sparker fortsatt som kulene i en velsmurt seksløper av beste kaliber.