Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Våre beste video-klipp

Chick og Gary på Kongsberg-fest 1983

Så er det tid for den vanskelige nest-siste runden. Valget er ikke lett. Men jeg velger meg 1983. Riktignok ikke april, men fredag 1. juli. Kongsberg jazzfestival har invitert med … Les videre

KJF poster 1983Så er det tid for den vanskelige nest-siste runden. Valget er ikke lett. Men jeg velger meg 1983. Riktignok ikke april, men fredag 1. juli.

Kongsberg jazzfestival har invitert med den tyske trombonemester Albert Mangelsdorff på plakaten. Men han var ikke der i år – han spilte i fjor, i 1982. I fjor har vi så langt fått med oss en fredsavtale i Libanon, at Pioneer 10 har passert Neptun – nå er den virkelig på vei ut av solsystemet – og George Lucas har lansert «Return of the Jedi», den tredje filmen i Star Wars-serien om Luke Skywalker.

Denne dagen er Chick Corea og Gary Burton på plass i Kongsberg kino. NRK ga oss i to deler til sammen nær en time av konserten.

Grunnet NRKs håpløse redigering av digitaliserte opptak må jeg gi deg dem i to separate vinduer. Du må manuelt stoppe del 1 på slutten. Ellers går den i gang med første del av konserten med Herbie Mann.

Deretter må du manuelt starte del 2. Om du lar denne gå etter at konserten er slutt, får du andre del av konserten med Herbie Mann Quartet.

Her er Chick Corea (p) og Gary Burton (vib) – fredag 1. juli 1983 – med:

Del 1
1 Falling Grace
2 Senor Mouse >
3 La Fiesta

 

 

Del 2
1 unknown title
2 Blame it on my Youth (GB solo)
3 unknown title

 

 

Tekst: Johan Hauknes