Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Våre beste video-klipp

Kongsberg og Chickjazz 1989

Vi går fra 1966 til 1989 på vår første oppvarmingsdag foran Kongsbergjazz 2016. I 1989 var det 25-årsjubileum for festivalen – dette var dessuten også året da Pavescenen kom på … Les videre

Vi går fra 1966 til 1989 på vår første oppvarmingsdag foran Kongsbergjazz 2016. I 1989 var det 25-årsjubileum for festivalen – dette var dessuten også året da Pavescenen kom på plass i Kølabånnparken.

Til å bidra til jubileet hadde festivalsjef Tale Solheim og hennes støttespillere invitert Chick Corea Akoustic Band. Dette bandet – en trio med Dave Weckl og John Patitucci – var et slags tilsvar med akustisk post-bop-jazz på Chick Coreas mer fusion-orienterte Elektric Band – hvor forøvrig både Weckl og Patitucci også deltok.

NRK var bredt tilstede på Kongsberg disse dagene, med minst seks TV-programmer produsert. I en friluftskonsert vi kommer tilbake til kan du se en smilende Erling Wicklund med en svært dyp splitt i skjorta. Vi kan føle varmen i byen disse fem juli-dagene i 1989.

Nå skal vi tilbake til det jeg mener var åpningskonserten dette året. Konserten til Chick Corea Akoustic Band varte om lag to timer og sto friskt i minne i mange år etterpå for de som satt i en stappfull Kongsberg kino i en nesten tropevarm sølvby.

I tre avdelinger sendte NRK konserten på TV i september samme året. Her får du alle tre delene på tilsammen 1 time og 55 minutter på rad og rekke. Hver del starter automatisk ved avslutningen av foregående programdel. Bare len deg tilbake – og …

Nyt det – regien er selvfølgelig med Jan Horne.

 

Chick Corea Akoustic Band

Kongsberg 26. jazzfestival, Kongsberg Kino, 5. juli 1989

Chick Corea, grand piano
John Patitucci
, double-bass
Dave Weckl, drums

Del 1

  1. How deep is the ocean
  2. On Green Dolphin Street
  3. Sophisticated Lady
  4. Autumn Leaves

Del 2

  1. Quartet No. 4

Del 3

  1. Morning Sprite
  2. ‘Round Midnight
  3. Quartet No. 3

 

Tekst: Johan Hauknes