Våre beste video-klipp

Kongsberg og Chickjazz 1989

Vi går fra 1966 til 1989 på vår første oppvarmingsdag foran Kongsbergjazz 2016. I 1989 var det 25-årsjubileum for festivalen – dette var dessuten også året da Pavescenen kom på plass i Kølabånnparken.

Til å bidra til jubileet hadde festivalsjef Tale Solheim og hennes støttespillere invitert Chick Corea Akoustic Band. Dette bandet – en trio med Dave Weckl og John Patitucci – var et slags tilsvar med akustisk post-bop-jazz på Chick Coreas mer fusion-orienterte Elektric Band – hvor forøvrig både Weckl og Patitucci også deltok.

NRK var bredt tilstede på Kongsberg disse dagene, med minst seks TV-programmer produsert. I en friluftskonsert vi kommer tilbake til kan du se en smilende Erling Wicklund med en svært dyp splitt i skjorta. Vi kan føle varmen i byen disse fem juli-dagene i 1989.

Nå skal vi tilbake til det jeg mener var åpningskonserten dette året. Konserten til Chick Corea Akoustic Band varte om lag to timer og sto friskt i minne i mange år etterpå for de som satt i en stappfull Kongsberg kino i en nesten tropevarm sølvby.

I tre avdelinger sendte NRK konserten på TV i september samme året. Her får du alle tre delene på tilsammen 1 time og 55 minutter på rad og rekke. Hver del starter automatisk ved avslutningen av foregående programdel. Bare len deg tilbake – og …

Nyt det – regien er selvfølgelig med Jan Horne.

 

Chick Corea Akoustic Band

Kongsberg 26. jazzfestival, Kongsberg Kino, 5. juli 1989

Chick Corea, grand piano
John Patitucci
, double-bass
Dave Weckl, drums

Del 1

  1. How deep is the ocean
  2. On Green Dolphin Street
  3. Sophisticated Lady
  4. Autumn Leaves

Del 2

  1. Quartet No. 4

Del 3

  1. Morning Sprite
  2. ‘Round Midnight
  3. Quartet No. 3

 

Tekst: Johan Hauknes