Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Kong Arild 75 år

En 16-17 år gammel gitarist fra Strømmen utenfor Oslo oppdaget i 1962 litt av kontrabassens skjønnhet og muligheter. Dette skjedde da den faste bassisten i et ungt, lokalt band fra området rundt Strømmen og Lillestrøm, måtte kaste inn håndkledet på grunn av store vannblemmer. Han ga aldri bassplassen tilbake. Den unge gitaristen er snart seksti år seinere kjent langt utenfor Strømmen og Norge, men det er ikke gitar hans navn forbindes med. For et stort internasjonalt musikkpublikum er han kjent som bassist, for dette publikummet er hans navn nå synonymt med et basspill i den aller øverste internasjonale jazzligaen.

Tirsdag 27. oktober fyller jazzbassmester Arild Andersen 75 år. På oppdrag fra Kongsberg jazzfestival har vår Oslo-skribent Johan Hauknes skrevet en bred presentasjon av Andersens karriere, med vekt på hans mange opptredener på Kongsberg-festivalen siden debuten i 1967.

Med tillatelse fra Kongsberg jazzfestival gjengir vi artikkelen også på salt peanuts*. Du kan lese hele artikkelen ved å følge med over til denne lenken.

Foto: Francesco Saggio

Skriv et svar