Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOSH SINTON

«Steve Lacy’s Book of Practitioners, Vol. 1 «H»»
FIP RECORDS, FPCD04

Den Brooklyn-baserte barytonsaksofonisten Josh Sinton, er en musiker vi har anmeldt flere ganger her på salt peanuts*. Først hans soloplate «b.» (anmeldt HER), og så hans trioplate «Adumbratations», med pianisten Jed Wilson og trommeslageren Tony Falco som er anmeldt HER.

Nå kommer nok en soloplate, og for å sitere han selv så er «disse stykkene skrevet for mitt eget bruk, som øvelser og studier for saksofon. Hver av dem er et portrett av, og en hyllest til, en fremtredende utøver av en bestemt kunst, som jeg står i takknemlighetsgjeld til».

De seks låtene er alle skrevet av saksofonisten Steve Lacy (1934-2004), en av den moderne jazzens mest spennende sopransaksofonister, som blant annet samarbeidet med Mal Waldron, Cecil Taylor, Gil Evans, Miles Davis, Thelonious Monk, Max Roach og en rekke andre, og musikken er hentet fra hans bok «Findings: My Experience with the Soprano Saxophone» (Outre Mesure, 1995). Og alle de seks låtene viser at Sinton er en utmerket improvisator som tar utgangspunkt i Lacys «øvelser» og improviserer rundt dem.

Siden vi kjenner Lacy som en utsøkt og spennende sopransaksofonist, er det interessant å få hans «ideer» fremført og videreutviklet på barytonsaksofon. Og Sinton er en musiker som tar godt vare på «ideene». Hans spill er kreativt og spennende, selv om det innimellom kan bli litt ensformig. Men som helhet vurdert, er dette blitt en fin innspilling, og en utmerket hyllest til Steve Lacy og hans musikalske verk.

Jan Granlie

Josh Sinton (bs)

Skriv et svar