Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KATHRINE WINDFELD BIG BAND

«Latency»
STUNT RECORDS 17062

Den, unge, danske storbandlederen Kathrine Windfeld har med innspillingen «Latency» gjort sin andre innspilling med sitt storband. Og bare det, å holde et storband sammen, med to plateinnspillinger i løpet av et par år, er ikke hverdagskost innenfor jazzen. Men så er heller ikke Windfeld noen hvem som helst i det danske jazzmiljøet.

Windfeld har satt sammen et storband av musikere fra hele Skandinavia, som alle, mer eller mindre, har tilhold i Danmark, og hun har klart å få mye positiv respons for sin musikk. Hennes debutplate, «Airkraft», fikk relativt god medfart på salt-peanuts.eu (les hele anmeldelsen HER) og selv om vår favoritt fra førsteplaten, trombonisten Peter Hängsel, ikke medvirker på den nye platen, så låter det godt.

Windfeld skriver fine storbandkomposisjoner i en litt tradisjonell storbandsetting, og hun lager gode og varierte komposisjoner og, ikke minst arrangementer, som passer som hånd i hanske for bandets musikere. Hun spiller fint piano, solistene leverer det de skal, og det hele låter fint.

De første gangene jeg hørte platen, syntes jeg dynamikken var litt for flat og lite variert, men setter man seg ned og spiller platen høyt, så oppdager man fine detaljer, også i dynamikken. Og på konsert (som relasekonserten på Islands Brygge 3. mai), så får man en helt annen opplevelse.

Mange fine solister, blant annet fra bassisten Johannes Vaht, den norske trompeteren Magnus Oseth ( i«Leaving Portland»og saksofonisten Jakob Lundbak. En annerledes og fin altsaksofonsolo får vi også fra den svenske saksofonisten Ida Karlsson i låta «Wasp». Vi får fine komposisjoner og fint ensemblespill. Hva mer skal man egentlig forvente av et storband? Jeg liker platen, og får du mulighet til å høre bandet live, så skal du gjøre det, for storbandjazz låter alltid best i levende live.

Jan Granlie

Kathrine Windfeld (p), Andre Bak (tp), Rolf Tofte Sørensen (tp), Magnus Oseth (tp), Göran Abelli (tb), Mikkel Aagaard (tb), Anders Larson (tb), Jacob Lundbak (as, ss), Jacob Wiecek (as), Roald Elm Larsen (ts), Ida Karlsoon (ts), Toke Reines (bs), Viktor Sandström (g), Johannes Vaht (b), Henrik Holst Hansen (dr)

Skriv et svar