Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KIRK KNUFFKE / MICHAEL BISIO

«For You I Don’t Want To Go»
NOBUSINESS, NBCD 158

Så er det kommet enda en plate med vår favorittkornettist, Kirk Knuffke. Denne gangen sammen med bassisten Michael Bisio. De to er gamle venner, og vi har tidligere anmeldt deres samarbeid med cellisten Fred Lonberg-Holm og platen The Art Spirit, som kom på ESP-Disk i 2021 (anmeldt HER).

Nå får vi opptak med de to fra 17. september 2021 fra Park West Studio i Brooklyn, og vi får to komposisjoner/improvisasjoner som går i ett. Først Knuffkes tittelspor, og så Bisios «Sea Wamp».

Som duokonsept er dette strålende. Dette er to musikere som er gode til å «snakke sammen» musikalsk. Bisios bass-spill har en litt tørr tone, ikke ulikt den Charlie Haden hadde. Hans spill er hele veien energisk, samtidig som det hviler en stoisk ro over spillet. Knuffke er innerst inne en tradisjonell kornettist, som ikke lar fortiden være med han annet enn i noen fraseringer og måter å tenke musikk på, ikke ulikt svenske Tobias Wiklund. Og Knuffke kan hele den nyere jazzhistorien, som han fletter inn i det tradisjonelle på fremragende vis. Han bruker hele registeret på kornetten med total konmtroll, og hans improvisasjoner er allikevel avslappede og fine. Derfor blir også en duo med disse to en nyskapende affære, samtidig som det hviler noe historisk og «grunnleggende» over spillet som fascinerer meg.

En innspilling hvor to musikere tar med seg tradisjonen inn i den moderne og fritt improviserende musikken på strålende måte.

Jan Granlie

Kirk Knuffke (cor), Michael Bisio (b)

Skriv et svar