Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

Innlegg

Spellemannspris til Maria Kannegaard

Søndag kveld var det klart at årets Spellemannspris (den norske Grammy) i klassen for jazz gikk til Maria Kannegaard Trio for plata «Sand i en vik» som kom på Jazzland i fjor. Prisen ble utdelt på direkten i programmet Jazzklubben på NRK P2.

På platen samarbeider Kannegaard med sin faste trio med bassisten Ole Morten Vågan og trommeslageren Thomas Strønen, og vi i salt peanuts* ga platen en svært god anmeldelse, en anmeldelse du kan lese HER.

Platen var et resultat av et slags comeback — et lenge etterlengtet et, må vi få si — for Kannegaard, etter at det hadde vært stille fra hennes side på konsert- og platefronten de senere årene. Men i 2019 gjorde hun comeback med en rekke konserter, Flere av disse ble omtalt i salt peanuts*. Vi som fikk gleden av å høre henne blant annet på Nattjazz i Bergen,Moldejazz og på klubb i Oslo, fikk oppleve en pianist og en trio som leverte stor, stor kunst.

Vi i salt peanuts* stiller oss i den lange rekken av gratulanter (med betryggende koronaavstand), og vi gleder oss til å høre den utmerkede trioen igjen, enten på en klubb eller festival, svært gjerne også i Kannegaards opprinnelige hjemland, i Danmark.

Tekst og foto: Jan Granlie

Skriv et svar