Innlegg

Spellemannspris til Maria Kannegaard

Søndag kveld var det klart at årets Spellemannspris (den norske Grammy) i klassen for jazz gikk til Maria Kannegaard Trio for plata «Sand i en vik» som kom på Jazzland i fjor. Prisen ble utdelt på direkten i programmet Jazzklubben på NRK P2.

På platen samarbeider Kannegaard med sin faste trio med bassisten Ole Morten Vågan og trommeslageren Thomas Strønen, og vi i salt peanuts* ga platen en svært god anmeldelse, en anmeldelse du kan lese HER.

Platen var et resultat av et slags comeback — et lenge etterlengtet et, må vi få si — for Kannegaard, etter at det hadde vært stille fra hennes side på konsert- og platefronten de senere årene. Men i 2019 gjorde hun comeback med en rekke konserter, Flere av disse ble omtalt i salt peanuts*. Vi som fikk gleden av å høre henne blant annet på Nattjazz i Bergen,Moldejazz og på klubb i Oslo, fikk oppleve en pianist og en trio som leverte stor, stor kunst.

Vi i salt peanuts* stiller oss i den lange rekken av gratulanter (med betryggende koronaavstand), og vi gleder oss til å høre den utmerkede trioen igjen, enten på en klubb eller festival, svært gjerne også i Kannegaards opprinnelige hjemland, i Danmark.

Tekst og foto: Jan Granlie

Skriv et svar